Backend developer

Onderweg naar morgen: Backend Developer

17 Jun, 2017 in Tech

Wat maakt een goede backend developer? Een vraag die menig backender zal beantwoorden met zijn vurige passie voor zijn persoonlijke voorkeuren. Het zijn specialisten voor een bepaalde programmeertaal of framework met een haat-liefdeverhouding; maar ondanks dat, zijn ze niet snel overtuigd dat hun voorkeur altijd de beste keuze is voor een project.

Maar wat doet de backender eigenlijk? De meeste mensen weten het niet, omdat het werk van een backender niet visueel is te zien voor een eindgebruiker van een applicatie., Maar de backender is niet te missen in ieder ICT-gerelateerd project. Hij zorgt er uiteindelijk voor dat je met de server kunt communiceren. Denk hierbij aan het implementeren van functionaliteiten in de breedste zin zoals: authentificatie, online betaalmethodes en zoekalgoritmes.

IMG_2346.PNG Roadmap gemaakt door Kamran

Dankzij de flow chart kan je een goede indenticatie krijgen wat een (web)back-end developer allemaal moet kunnen of in ieder geval over gelezen moet hebben. In webdevelopment is PHP wel een van de belangrijkste, de meeste API's worden daarin geschreven namelijk, maar de markt verschuift meer naar javascript web apps en dit zorgt er ook voor dat de backender zich moet aanpassen door JSON Web Tokens te leren.

Zo blijft deze flow chart zich blijven uitbreiden, maar geleidelijk aan ook verkleinen. Oude technieken zullen uiteindelijk verdwijnen. Al benieuwd naar wat een frontend-er allemaal moet kunnen?

Meer recent nieuws

Backend developer
17 Jun, 2017
Onderweg naar morgen: Backend Developer
Lees Meer
Werkplek voor marketeers
28 May, 2017
Adelaars visie met Google Analytics
Lees Meer