user experience

User Experience op niveau

04 Jun, 2017 in Tech

Een complete visuele ervaring op het web begint op papier of nou ja een digitale schets. Bij User Experience gaat het niet alleen over het product, maar ook over het verhaal achter het product en hoe een klant dit ervaart.

UX Design in de supermarkt

Testen en volledig opnieuw beginnen: hier wordt niet raar van opgekeken bij UX design. Het gaat immers om de beste gebruikerservaring. Een goede gebruikerservaring geeft de klant een positief gevoel en zorgt uiteindelijk voor meer conversie en terugkerende klanten. Het is precies hetzelfde als je de supermarkt inloopt. Het vloerplan is ontworpen om snel en effectief door te winkel te lopen en laat de klant ook direct alle acties zien op de koppen van elk pad. Zo ben je eerder geneigd die kiloknaller te pakken of een flesje wijn mee te nemen dat goed bij dat ene gerecht past. Als we gaan kijken naar software zien we dit vloerplan ook, maar dan in een digitaal jasje. Waarom denk je dat de menuknop van Windows links onderin staat en dat bij een website op een mobiele telefoon het menu rechts bovenin staat? Precies, omdat het makkelijker is.

Als de klant een moeilijke of zelfs vervelende gebruikerservaring heeft dan geeft dat een negatief effect en dat zorgt ervoor dat de klant niet snel terugkeert naar de website.

Begin bij de eindgebruiker

Wie is deze eindgebruiker nou eigenlijk? Heb ik meerdere doelgroepen tussen de eindgebruikers? Veel vragen die alleen beantwoord kunnen worden met een grondig onderzoek en dat allemaal terwijl je de wensen en eisen van de klant ook moet meenemen. Kijkend naar de huidige content; hoe kunnen we dit duidelijk en makkelijk leesbaar maken voor de eindgebruiker? Op al deze vragen zijn antwoorden te vinden die een solide basis geven voor een concept design.

UX design kan op meerdere vlakken worden meegenomen zoals online strategieën, development, design en marketing. Het is ook van belang dat het niet zozeer aan het begin of het einde van het project wordt gedaan, maar tijdens het gehele proces wordt meegenomen.

Meer recent nieuws

Backend developer
17 Jun, 2017
Onderweg naar morgen: Backend Developer
Lees Meer
Werkplek voor marketeers
28 May, 2017
Adelaars visie met Google Analytics
Lees Meer